Därför satsar många städer på elbilsladdning

Elbilar har växt enormt mycket i popularitet den senaste tiden. Många städer satsar på bra laddningsmöjligheter för att fler ska våga köra elbil. För att göra elbilsägandet riktigt bra är det även viktigt att det går att ladda elbilen vid bostaden, oavsett om ägaren bor i hus eller bostadsrätt.

Sverige har vissa klimatmål uppsatta. Ett av dem är att ha en fossilfri fordonsflotta. Det är många städer runt om i Sverige som jobbar för att de målen ska uppnås genom att erbjuda bra möjligheter till laddning av elbilar. Men för att elbilsägandet ska vara enkelt är det bästa att kunna ladda elbilen vid hemmet, besök Opigos hemsida om du vill veta mer om vilka laddstolpar det finns att välja mellan. Om du bor i en bostadsrätt kan föreningen välja att installera laddstolpar. Dessutom kan en bostadsrättsförening få ett bättre pris.

“Dessutom vill kommunen att privata aktörer, som bostadsrättsföreningar, ska installera laddare.” Läs mer här

Miljözoner i Stockholm

Det är många privatpersoner som vill dra sitt strå till stacken och därför köper en elbil. Men för att fler ska våga köpa en elbil behöver det finnas goda möjligheter till laddning. Det är viktigt att alla bidrar, även bostadsrättsföreningar. Om det går att ladda elbilen både hemma och på stan finns det goda möjligheter att fler väljer att köpa en elbil. Stockholm är en stad som har miljözoner där endast elbilar får köra vilket ska bidra till att nå utsläppsmålen. Det är även en stad som har satsat på fler laddplatser.