Fördelarna med egen el-kickbike

Att hyra en el-kickbike går enkelt via en app, men att köpa en egen kan trots det ha fördelar. Det blir möjligt att själv välja den modell som passar bäst, den finns alltid nära till hands och det går att ha koll på att den följer de regler som finns. Dessutom blir miljövinsten större eftersom en egen el-kickbike används under lång tid medan hyrfirmorna ofta skrotar sina efter några få månader.

I de större städerna är det nuförtiden möjligt att hyra en el-kickbike. Det är enkelt, billigt och uthyrningen sköts genom en app. Men trots enkelheten i att hyra finns det fördelar med att äga en egen kickbike.

pojke på kickbikeVilka är fördelarna?

Det finns el-kickbikes av olika modeller. Vilken som passar en person kan bero på hur personen fungerar, hur den ska användas och på personlig smak. Modellerna skiljer sig åt till exempel genom att plattan man står på är av olika storlek och hjulen kan vara olika stora. De el-kickbikes som hyrs ut är alla av samma typ och det är ingen vild gissning att det inte är de dyrare varianterna som köpts in. Speciellt för den som önskar en lite stabilare modell kan ett köp vara ett bra alternativ.

En annan fördel med att ha en egen el-kickbike är att det går att ha koll på sin sparkcykel. Ska de användas i trafiken får effekten vara max 250w och hastigheten max 20 km/h. Det ska finnas ringklocka och broms och vid körning i mörker ska det dessutom finnas lyse och reflexer. Med en egen går det att kontrollera dessa saker och veta att ens el-kickbike håller sig till reglerna, vilket gör körningen tryggare.

En i stort sett självklar fördel är att den el-kickbike som någon själv äger alltid finns tillgänglig. Den finns där personen bor och om någon vill ersätta buss- eller bilpendling är det en bra sak att veta att den alltid finns nära till hands. De el-kickbikes som hyrs ut skrotas dessutom efter relativt kort tid, vilket minskar miljövinsten med denna typ av fordon. Med en egen kan fordonet användas under betydligt längre tid och på det sättet kan miljövinsten bli reell.

  • Möjligt att välja den modell som passar bäst
  • Det går att hålla koll så att ens el-kickbike följer reglerna
  • Alltid nära till hands
  • Skrotas inte efter några få månader – reell miljövinst istället