GPS-tracker förenklar arbetet

En GPS-tracker kan ge många fördelar för dig som arbetar som yrkeschaufför i hela Sverige. Det blir enklare att se vilken väg som går fortast att åka när du kör budbil. Din chef har också möjlighet att se var i landet du är just för tillfället, vilket underlättar planering och kontakt med kund.

gpsDet finns numera många avancerade GPS-trackers som kan hjälpa dig i arbetet. De används i dag på många olika områden, bland annat som stöldskydd men också bland de som arbetar som yrkeschaufför. Här finner du gps spårning som gör arbetet lättare, besök gärna länken för mer information.

Fördelar med GPS-spårning

En GPS-tracker har batterier som går att ladda upp, i likhet med en smartphone. Men en GPS-tracker har inte ett lika stort antal funktioner som finns på en smartphone. Därför går det inte åt lika mycket ström, vilket ger en lång batteritid.

Att arbeta med att köra budbil innebär också att snabbt hitta rätt väg till kunden. Med hjälp av en GPS-tracker går det att se snabbaste vägen från din nuvarande position till kundens adress. Din chef eller arbetsplats kan också hålla sig uppdaterad med var du befinner dig just nu, och vidarebefordra informationen till kunderna som väntar på leverans. Det finns även en gråzon kring appar som använder GPS-spårning i bakgrunden på våra mobiler, för att samla data. Det går att läsa mer om i Dagens Nyheter. 

GPS har använts av chaufförer i många år i Sverige för att hitta rätt adress, med gott resultat:

”De nya chaufförerna som anställts av Ragn-Sells kommer att använda navigeringssystemet GPS för att hitta fram till alla hus. Det innebär att företaget via datorn kan se att alla kunder verkligen har fått sina sopor hämtade”, berättade renhållningsingenjör Anders Lindholm redan år 2005.