Säkra leveranser med pallkragar

E-handlare och transportbolag kämpar ständigt med säkra leveranser och smarta returhanteringar. Uttrycket ”Du behöver spendera pengar för att tjäna pengar” passar bra in i detta sammanhang. En investering i säkrare transport, till exempel genom pallkragar, kan innebära en högre kostnad initialt, men det ökar samtidigt chansen för bättre kundnöjdhet och lägre returvolym.

https://www.vida.se/info/pallkragar/ hittar du pallkragar i olika storlek, vikter och material. Samtliga delar dock de unika, och praktiska egenskaperna som pallkragar innebär. Det mest uppenbara är skyddet. Alla som arbetat med pallkragar inom transport eller som privatperson vet att de är robusta och tunga – det ska väldigt mycket till för att skada det som ligger emellan. Pallkragar är dessutom enkla att stapla, vilket även ger ett bättre skydd vid skakiga transporter.

Därför är pallkragar populära inom materialhantering

Pallkragar kom till Sveriges strax efter andra världskriget. De användes då primärt av byggfirmor och av logistik- och transportföretag. Bland privatpersoner är de antagligen främst associerade med trädgårdsarbete, eftersom de lämpar sig perfekt som odlingslådor. Det har så klart skett en viss utveckling av produkten genom åren, men i grunden är designen densamma. Det är stabila träkonstruktioner som effektivt skyddar gods som transporteras. Trä anses än i dag vara det bästa materialet, både ur miljö-, effektivitets- och kostnadsperspektiv.

Välj lättare pallkragar för minskad fraktkostnad

Pallkrage är som sagt alltid ett tryggare och bättre sätt att frakta gods i jämförelse med kartong eller andra billigare alternativ. En nackdel med detta är att vikten på transporten ökar, vilket i sin tur ökar fraktkostnaden. Det är därför det är viktigt att välja en pallkrage som bara väger så mycket som är absolut nödvändigt. Vida erbjuder pallkragar av lättvikt som är uppbyggda på samma sätt, och som skyddar lika bra, men som är tre kilo lättare än standardmodellen. För varor som inte behöver de tyngre modellerna kan detta, speciellt vid returer, på sikt spara in mycket pengar.

Val av material spelar också roll. Trä är det material som anses vara bäst, men de finns också pallkragar av plywood och komposit – ett material som används inom många andra branscher. Du kan också välja att färga pallkragar för att sätta ditt företags personliga prägel på leveransen. Det finns med andra ord stora möjligheter att optimera frakt- och returhantering med lite research och rådgivning från seriösa företag.