Därför ska du köpa Volvo V60

Det finns mycket att tänka på när det är dags att köpa ny bil. Pris, säkerhet, prestanda och inte minst miljöutsläpp är faktorer som du behöver fundera över. Här kan du läsa mer om varför du bör välja Volvo V60 när du funderar över vilken bil du ska köpa.

Att välja en bilmodell från Volvo är för många ett köp förenat med både säkerhet och kvalitet. Volvo V60 har alla kvalitéer du kan önska dig samt toppbetyg i en hel del tester.

Satsa på säkerhet

De allra flesta känner till Volvo V60 via reklam och egen erfarenhet. Att Volvo genom sin långa historia har gjort sig ett namn känt för säkerhet och trygghet är ett stort plus som även gäller Volvo V60. Fördelarna med denna bilmodellen är många, vilket konstaterades i Vi Bilägares långtest där Volvo V60 vann med följande fördelar:

• City Safety
• Pedestrian Detection
• Adaptiv farthållare
• Behaglig fjädring

Välj laddhybrid

Det går dessutom alldeles utmärkt att välja Volvo V60 med tanke på miljön. Redan 2012 lanserades Volvo V60 som plug-in hybrid och blev därmed en av världens första laddhybrider med diesel. Själva plug-in funktionen betyder att batterierna kan laddas i ett vanligt eluttag.

Tänk på andrahandsvärdet

Alla Volvomodeller är attraktiva på andrahandsmarknaden och Volvo V60 är inget undantag. Den listas som en av storsäljarna när det gäller begagnade bilar. Det som gör modellen så attraktiv och ger den andrahandsvärde är naturligtvis att du får mycket bil för pengarna. Du slipper betala fullt pris men får tillgång till Volvos höga säkerhetsnivå med bland annat autobromssystem och fotgängarskydd. Bilen är dessutom rymlig och är mycket populär som familjebil. 180 hästkrafter gör den också till en stark och pålitlig bil med hög komfort. Krocksäkerheten hos Volvo V60 har också testats av bland annat Euro NCAP – ett europeiskt utvärderingsprogram för nya bilar och säkerheten listas som en av de högsta.

Tips inför bilköpet

När du väl har bestämt dig för vilken modell du ska satsa på kan det vara bra att fundera på om du ska köpa en bil privat eller via en bilfirma. Det är också klokt att fundera över värdeminskningen om du vill köpa en ny bil. Värdeminskningen följer bilen ett par år och påverkar även andrahandsvärdet. Du kan även fundera över om privatleasing kanske är ett alternativ för dig. Oavsett vilket blir du garanterat nöjd med Volvo V60.